tisdag, september 23, 2008

Dags igen

Längesen sist. Tänkte börja skriva ner lite funderingar igen.

Tyvärr trillade vi ur femman i år. VGIF spelar nästa år i div.6. Hm? Där hör vi verkligen inte hemma. VGIF har på tok för bra spelarmaterial för att spela där nere. Det är en för proffsig klubb för att ligga så lågt ner i seriesystemet. Jag har spelat i Nybro IF i ett par år och det är knappt man kan säga att den föreningen är bättre än VGIF. Jag har även varit en halv säsong i Madesjö IF och där fanns verkligen inga tvättade träningskläder från klubben prydligt ihopvikta i korgar inför varje träning, matchkläder ihopvikta och framlagda snyggt på var spelares bestämda plats. Vilken annan klubb i div.5 har ett intåg med musik, uppställning, handskakning mellan alla spelare och uppläsning av trupperna inför varje hemmamatch? VGIF är proffsig rätt ut i fingerspetsarna.

Så hur kommer det sig att vi trillade ur? Ja, jag vettetusan. En kombinerad över- och underskattning kanske är svaret. Tidningarna fick ju till slut rätt i sina tips om att vi skulle trilla ur. Men det började iaf bra.. I våras trillade vi boll som bara den och slog både Gullabo/Gullaboås (3-1) och Lindås/Långasjö (2-1). Vi hade ingen respekt överhuvudtaget för de andra lagen. Sen märkte vi hur lätt allt gick och trodde väl att vi skulle ta hem serien. Då kom motgångarna, fem raka förluster är inte lätt att bortförklara. Men inget stämde och vi åkte på förlust efter förlust. Vi hade verkligen inte marginalerna med oss, vilket ett lag i motgång sällan har. Sju utav nio förluster har varit 1-2-förluster. SJU av NIO. De hade lika gärnat kunna sluta 2-2 eller 3-2, men de gjorde inte det och vi åkte ur. De andra två förlusterna var 5-0 mot L/L och 2-0 mot G/G. Inget att säga om dem.

Men vi hade ju allt i egna händer inför sista omgången. 5:e-placerade med en match kvar, behövde bara ta poäng för att vara helt klara och vi kunde klara oss kvar ifall övriga matcher gick vår väg. Så vad hände? Ledning med 1-0 och div.5 2009 blev förlust 1-2 (!) och div.6. För som vanligt går inget VGIF's väg och alla andra matcher går käpprätt åt skogen för oss.

Man får bara hoppas att det blir en kortvarig sejour i 6an för VGIF, för där hör klubben verkligen inte hemma.

Inga kommentarer: