tisdag, mars 10, 2009

Resdagbok del Första

Nu har vi visserligen redan varit hemma i över en veckas tid, men pga diverse strul med internetuppkoppling och dylikt är det först nu en ordentlig reserapport ser dagens ljus.

Bara hemma i en vecka, men vi har ändå hunnit med en grym fest i Föreningshuset i Vissefjärda. Årsfest stod det, årets fest blev det. Riktigt mycket folk, trevligt folk, och bra musik spelades det. Förfesten, eller pre-partyt, hemma hos Pontus var riktigt rolig och satte stämningen för resten av kvällen.



Petronella, Pierre och Jon



Som sagt så var en kryssning i Karibien resans mål och höjdpunkt, men även en tur till USA's västkust stod på schemat. Mikaela spenderade ju ett år som Au Pair i San Francisco och skaffade sig en hel del vänner där. Och nu kände vi att det var lika bra att passa på att träffa dem när vi ändå hade vägarna förbi. Men visserligen är det en bra bit från Miami på östkusten och San Francisco på västkusten, närmare bestämt fyra tidszoner. Så det tar sin lilla tid att flyga den sträckan.


Nåväl vi började vår resa med att ta tåget ner till Kastrup och ligga över en natt på Hilton Hotel. Och väl där avnjuta lite hotellyx och härlig dansk frukost. De hade minst sagt inte snålat med nånting. Bröd i långa banor och ägg och bacon så långt man kunde se. Mikaela fick till och med ett välkomstmeddelande på TVn när vi kom till rummet!


Välkomstmeddelande

Sedan lyfte flyget från Norra Europas smidigaste flygplats. Nu har jag visserligen inte varit på så jättemånga stora flygplatser här men Kastrup är helt klart den bästa. Man kliver på tåget i Emmaboda och kliver av en våning under incheckningsdiskarna. Hur bra som helst. Incheckningen går alltid fint, samma sak med säkerhetskontrollen som man vet kan ta bra med tid på andra ställen. Och sen är det inga långa och krångliga köer någonstans utan raka vägen till flygplanet.

Det var tyvärr allt ur en kortfattad förstadel av denna resedagbok.. Nu måste jag gå på Arbetsplatsträff på brandstationen. Och senare ikväll är det träning på konstgräset! Synes!

Inga kommentarer: