söndag, mars 30, 2008

hyrbil, fotboll pa landsbygden och playa nosara

jaha det blev till att hyra en bil och se lite av landet. vi fick tag i en och slangde in vart pick och pack, sa hej da till tony, agaren av hostlet vi stannade pa, en harlig kille, och det var dags att hit the road!
fast forst.. bensin. och en bensinmack i costa rica befinner sig inte alltid sa nara som man vill ha den. vi fick leta ett bra tag innan vi hittade en men det hela slutade lyckligt.

efter att ha kort ett par timmar stannade vi till vid en strand som hette playa garza, den sag ratt fin ut men var val egentligen endast for sportfiskare. det lag sakert hundra batar ute i vattnet och bara vantade pa folk som ville fanga lite marlin eller tuna. vi drog vidare!

mitt ute i ingenstans fick vi syn pa en fotbollsplan. dar huserade tva lag, ett lokalt och ett collegelag fran usa som var har for att "contribute to the communities". dar ser man! matchen maste ha varit den hardaste och intensivaste jag har sett i hela mitt liv. de slutade ju aldrig springa, sparka, prata, nypas, skrika eller nat annat for den delen. och i den har varmen! sakert 30 grader och fuktigt i luften som efter.. ja nagot som gor att det blir fuktigt i luften. makta imponerad av dessa idioter till fotbollspelare.

1-1 blev det efter en straff och en malvaktstavla, ja den var varre an ramis, som jag inte anser var en tavla for den delen!

sen tag vi var harliga hyundai tucson och korde ytterligare ett par mil och hittade det absolut basta boendet jag nagonsin satt min fot i. det ar en stuga pa sakert 100 kvadratmeter, med 2 stora sovrum, tva toaletter, en jacuzzi, stort harligt kok, och en soft uteplats. men det ar inte det basta. det basta ar priset! 100 dollar natten for fem pers, 20 styck, och det mina vanner, ar inte alls dyrt! man kan hitta samre boende for mer pengar sa har ar jag riktigt nojd!

ett litet bekymmer bara, grashopporna ar som galna!! de borjade spela idag pa morgonen nar solen gick upp och jag trodde nagon javlades med mig! lat som en siren eller nagot! var inte tyst en sekund heller. jobbigt att forsoka somna om efter det..

idag ska vi utforska omradet lite, ska tydligen finnas en killerbeach har. den ska vi upptacka!

2 kommentarer:

Anonym sa...

stackars stackars stackars DIG som måste stå ut med gräshoppor. stackars stackars dig som måste vara i ett varmt land med fina stränder. stackars stackars dig martin! :D

Anonym sa...

HAHA! lite gräshoppor kan du gott ha!