måndag, april 27, 2009

Kortis..

Så har även B-laget spelat sin första match för säsongen. Jag vaktade kassen och fick släppa ett par bollar förbi mig, tre till antalet. Inte mycket att orda om, Tvärskog var numret större och var helt klart bättre, men vi gjorde det bästa av situationen och försökte så gott det gick.

Tydligen har Bodabruk så pass bra lag att de inte vill ha Johan M. Och Johansfors har full trupp ena dan för att nästa göra tre nyförvärv.. På värvningsfronten stormar det i kommunen.

E.L.L bestämde sig i dagarna för att peta David N till förmån för Ricke F från EIS. Kan inte vara roligt att spela i den hjärt- och själlösa föreningen Lindås/Långasjö nu för tiden. 27 man på senaste träningen räcker inte för att plocka ut ett helt lag till dagens match mot FC Växjö utan man måste plocka in spelare från storebror. Stackars de ungdomar som kämpar och sliter för att visa framfötterna på träningarna, bara för att bli bortskyfflade när det är dags för match.

Bamse lyckades idag på träningen med bedriften att skjuta ner flaggstångsknoppen på stolpen bakom målet. Den sattes dit i lördags på städdagen..

Verkar bli ordentligt manfall till matchen imorn, många jobbar och kan inte få ledigt, själv har jag ont i ljumskarna och får ta det lilla lugna ett tag till. Kan bli en tuff match imorn.. Men man får inte vika ner sig!

10 kommentarer:

Fredrik A sa...

Martin du formar dina egna sanningar du. Du har inte många rätt när du skriver om oss i Lindås/Långasjö och hur laguttagningarna går till och vilka underlag dessa har. Sedan att du har en annan syn, än vad både L/L och EIS har, på farmaravtal är en annan femma. Att David Nylander blev petad till förmån för Ricke Fransson är absolut inte sant. Vi i L/L har 5 st spelare nere i Malmö där de tentar av en del kurser. Nu artade det sig så att David Nylander inte kunde komma hem och spela matchen mot FC Växjö pga av föreläsning och då fick vi helt sonika låna in Ricke Fransson från EIS. För övrigt kan jag tillägga att vi aldrig skulle ha ett farmaravtal med en annan klubb om inte alla spelarna (A-, B- och P17-spelare) i klubben skulle ställa sig positiva till det.

Anonym sa...

Haha ja sannolikheten att alla de spelarna får komma till tals och verkligen säga vad de verkligen tycker om farmaravtalet är nog rätt liten.

Martin Leskovec sa...

Vad är osanningen jag har farit med då? David spelar inte och Ricke spelar istället? David blev petad. Om L/L verkligen hade velat att David skulle spelat hade man fixat så att han kom hem, för även i VGIF har vi spelare som är nere i Malmö och tentar, men de kommer hem och spelar matcher.

Hur låg det egentligen till förra gången då ni lånade in Robert? Han är väl för övrigt även han nere i Malmö och tentar..?

Tror du på fullaste allvar att P17-spelarna säger vad de tycker? De skräms ju till tystnad i ett L/L som alltmer börjar likna en kyrkogård. Om ni inte börjar göra något åt problemen så kommer L/L gå under inom en snar framtid.

Fredrik A sa...

Anledningen att han inte kunde komma hem var ju som jag tidigare
har nämnt, han hade föreläsning. Det var även anledningen till varför Andreas Petersson och Joel Brodd-Rolfsson inte kunde komma hem. Allting handlar ju om att prioritera. Förra matchen kunde samtliga malmöbor vara med på matchen och spela.

Svårt att förklara en situation i ett lag så att gemene man förstår. Men läget är sådant att vi har skador på ett par spelare, vissa spelare som kanske snittar en träning varannan vecka,
samtidigt är det en del yngre spelare (13-16 år) som inte känner sig redo för A-lagsspel utan
spelar då endast i P17-laget och B-laget. Kan tillägga att vi har haft runt 50 st olika spelare som har tränat, antingen ofta eller mer sällan fr.o.m. nyår. För övrigt hade vi 2 st 14 åringar och en 15 åring med i truppen igår.

"De skräms ju till tystnad i ett L/L som alltmer börjar likna en kyrkogård." Vad vet du om saken egentligen? Ingenting uppenbarligen! Att du tror att ungdomarna inte kommer till tals i föreningen så kan jag inget annat än misströsta det.

Vill verkligen inte tjabba om sådana här saker men jag känner mig tvungen då du ofta skriver skit om klubben och spelare i klubben. Kom ner och titta på en träning så får du förmodligen en annan uppfattning om hur det ser ut.

Martin Leskovec sa...

"Men läget är sådant att vi har skador på ett par spelare, vissa spelare som kanske snittar en träning varannan vecka,
samtidigt är det en del yngre spelare (13-16 år) som inte känner sig redo för A-lagsspel utan
spelar då endast i P17-laget och B-laget. Kan tillägga att vi har haft runt 50 st olika spelare som har tränat, antingen ofta eller mer sällan fr.o.m. nyår."

Det är ju precis det jag säger, ingen av de som endast kommer en träning då och då är ju sugna på att lägga ner tid eftersom de ändå inte kommer få spela, när det väl är dags för match plockar ni in spelare från EIS istället. Hörde från en gammal LBK-lirare att de hade ringt honom och frågat, och han har inte spelat i LBK på x antal år.

Det hela har blivit en ond spiral och problemen börjar komma allt mer. Gör något åt det snarast! Jag vill inget hellre än att ha kvar många A-lag i kommunen, men som det ser ut nu är inte L/L kvar så värst länge.

Fredrik A sa...

Nej så är det faktiskt inte. Dessa spelare har gjort det länge, innan vi ens hade något farmaravtal så det beror knappast på det. Vet vem du syftar på när du skriver en gammal "LBK-lirare". Samtalen varör att få igång honom att spela och göra så att han får tillbaka suget då han är en duktig fotbollsspelare.

Sammanfattningsvis verkar det som både du och jag vill samma sak. Ha så många A-lag representerade. Situationen verkar dock vara svår att förstå för ej insatta i klubben. Men jag lovar dig att vårat mål i L/L är att få så många spelare som möjligt spela fotboll på den nivån spelaren önskar.

Lycka till ikväll!

Nisse sa...

Håller nog med Fredrik. Du skriver som du själv vill, jag sitter i styrelsen i JIF och vi har då inte nekat någon att komma till JIF för att vi skulle ha "full" trupp! Att Jonas var och tränade med oss var väl ett fyllevad vad jag minns och en engångföretelse av honom. Vill han spela i JIF är han mer än välkommen. Det är du också om du känner för det!

Martin Leskovec sa...

Nisse: Jag vet mycket väl att det hela var ett fyllevad, var med på festen när vadet kom på tal. Men vissa rykten sprids runt som löpeldar och det vore helkorkat att inte spä på dem ytterliggare för att öka hetsen, fokusen och glöden kring fotbollen i Emmaboda kommun. För vad vore en vanlig simpel match mellan JIF och VGIF om det inte förekom upphaussning innan matchen i fråga.. Jag har inte vad jag vet, skrivit att det var så att Jonas G ville till JIF, har bara skrivit att det ryktats.

För övrigt har jag inga planer på att spela i JIF för tillfället.

Anonym sa...

Hur f..n kan man gå ut i sin blogg och skriva en massa rykten om Lindås/Långasjö som inte stämmer.Är du avundssjuk att L/L och EIS har ett sammarbete som man kan utnyttja? När David inte kunde komma hem till matchen pga studier är det tacksamt att ha farmaavtal när man har målvaktsproblem.Du kanske tycker att man ska ställa en utespelare i mål istället för att låna Ricke från EIS.Hade varit intressant att veta vad du fått informationen om att David var petad när han nu inte kunde komma hem från Malmö.

Fredrik A sa...

Känns som ämnet är färdigdiskuterat. Angående petningen, så blev ju faktiskt Nylander just detta. Reagerade också på ordet, då det har en sådan negativ laddning. Men det betyder ju faktiskt bara att man ställer någon åt sidan. Kontentan är att Nylander tog beslutet att peta sig själv då han inte kunde/prioriterade komma hem från Malmö för match.