tisdag, november 04, 2008

Presidentval i USA idag. Vem ska bli kung över världen? Obama hoppas vi alla på.

Hörde en intervju på SVT där en amerikansk väljare blev tillfrågad varför hon inte röstade på Obama. Hon svarade att Obama var socialist och det ville hon inte ha att göra med.

VA?! Ursäkta men hur tänkte du nu? Finns det något bättre än socialism? Jag orkar inte ens räkna upp allt som är bra. Jag orkar bara skaka på huvudet åt amerikaner.

En vettig Urban Ahlin, socialdemokraternas man på plats under valet, sa det bra i Gomorron Sverige: Den amerikanska ideologin att ifall man bara föder de rika högt upp så droppar smulorna ner till de fattiga och allt ska vara frid och fröjd, måste slopas och man måste göra en helvädning. Vilket Obama står på sig och säger att det är det han tänker göra. Skattehöjningar för de rikaste 5 % och sänkningar för de övriga 95 %.

Nog om det.

Kalmar FF, vilket gäng. Bröderna Elm, vilka bröder. Viktor Elm, vilken kille. Vinst mot Peking var väl väntat, men 6-0 och fyra mål av Viktor? Knappast. Men visst var det roligt! Och rätt skönt att Elfsborg vann igår ändå, nu får ju FF fira på planen på söndag istället för på en sportbar i city igår.

Första dagen på Preparandutbildningen igår. Handlade mest om lagar och paragrafer och liknande. Inte så inspirerande men skönt att de har lagt det så att det bara är teori de första dagarna och sen i princip praktik i 8 dagar.

Igår tog vi bilen Freddy och jag, lite lata så på måndag morgon. Men idag blir det till att gå, lite måtta får det vara.

1 kommentar:

Anonym sa...

Såhär det går till måntro? http://se.youtube.com/watch?v=1aBaX9GPSaQ