lördag, januari 17, 2009

Blodsocker

När magen spänner ut och man känner sig lite halvt sjuk. Då vet man att man är mätt och har fått i sig tillräckligt med näring. Ikväll stod det tacolasagne på menyn och det varm ycket gott och jag måste nog påstå att jag har blivit lite av en mästare på denna rätt. Testar lite nytt varje gång för att komma fram till det perfekta receptet och jag har än så länge inte stött på någon mina utan nu går det från klarhet till klarhet.

Igår kväll satt Mikaela och gjorde upp en plan för vad vi skulle hinna med i lägenheten idag. Måla i hallen, måla i vardagsrummet, lägga golv, slipa i sovrummet.. m.m. Man kan väl lugnt säga att planen sprack innan vi ens hunnit gå upp ur sängen. För som vanligt är sängen extra skön på lördagar och man vill bara ligga kvar under det varma täcket och slippa det kalla golvet. När vi väl kommit upp och ätit frukost skulle vi hämta ut medicin på apoteket, men då visade det sig att det var slut i Eboda och vi fick köra till Nybro och hämta det där. Och när vi ändå var där passade vi på att hälsa på min mormor och morfar. De bjöd på både kaffe och kaka och vi blev sittande ett bra tag medan morfar berättade om när han blev anklagad av försäkringskassan för att vara skattesmitare bara för att han var egenföretagare. Men som vanligt hade morfar gjort rätt för sig och allt löste sig. Lennart Borg är en rättfärdig man som inte myglar med nåt.

Nåväl, tidsplanen var förlorad sen länge så när vi framåt eftermiddagen kom till lägenheten var det fullt ös som gällde. Och det gick rätt bra, målade en hel del och började med lite golvläggande. Men sen blev jag hungrig och märkte att blodsockret dippade ordentligt. Ganska underhållande att se hur annorlunda man blir när man inte har ätit rätt. Minsta lilla grej som inte går som man vill blir till ett vredesutbrott. Kniven skär inte som man vill, färgen skvätter lite väl mycket eller någon annan liten bagatell blir helt plötsligt världsangelägenheter och hade man haft ingenjören som designat just den kniven eller penseln hade han fått höra både det ena och det andra barnförbjudna ordet.

Äntligen fungerar mitt PS3 som det ska. Var ett mycket simpelt fel, som krävde en simpel lösning. Nätagget fick för lite ström från omvandlaren eftersom den var för klen. Lösningen var att ta bort omvandlaren och bara sätta dit en vanlig "svensk" sladd. Nu ska här spelas!

Nu har lottningen till Nybro Open äntligen dykt upp. Alltid lika kul att se hur NIF ritar om Kommungränserna och att JIF, Påryd, Läckeby och Trekanten spelar i Kommunturneringen. Ska bli intressant att se hur det går för Lessebo och Sillhövda i Elitturneringen. Fast att se det på plats blir det inte för egen del. Karibien lockar mer än Sannarps IP's konstgräs-på-rulle. En av grupperna i Länsturneringen har för övrigt fem lag till skillnad från de andra som har fyra. Allt går inte alltid som planerat men NIF brukar vara smidiga och lösa problem som uppstår så har de även gjort denna gång då det var många lag anmälda till Läns. Undrar bara vad reglerna säger om laguppställningen och anmälda spelare..?

Denna veckan har varit lite av starten på träningsåret för egen del. Träningen i Allsbohallen i måndags, löpning i tisdags och torsdags och bandy igår. Ett bandypass som även innehöll en sönderslagen klubba. Synd bara att det var min klubba. Där har vi det där med blodsockret igen. Eller kanske är det bara dålig-förlorare-syndromet?

6 kommentarer:

Anonym sa...

Du ska inte vara så arg Martin..innebandy målet hade inte gjort dig något

Martin Leskovec sa...

Nej, inte målet. Men Lundmark. :)

Anonym sa...

höhö :)

Anonym sa...

Typsikt Lundmark. Grattis till ps3, var på tiden.

Martin Leskovec sa...

Ja, man kan inte lita på den där Lundmark.. :) Tack, fast det blir inte så mycket ps3 nu. Är mest i lägenheten, tränar fotboll eller slår sönder klubbor i Vda. ;)

Anonym sa...

Jag kan ju inte hjälpa att du var så lätt att sno bollen av ;)