torsdag, oktober 02, 2008

KFF

Ikväll ska jag spendera min tid vid tvn. Det är ju rätt bra fotboll faktiskt! KFF - Feyenoord, ska bli intressant att se om smålands stolthet kan stå upp lika bra igen och kanske lyckas få in ett par mål. Skulle vara roligt för Kalmar att få spela Europafotboll i ett par år framöver, men tyvärr lär det bli på bortaplan eftersom folket i Kalmar är så nedrans löjliga och bakåtsträvande!

"Vi vill ha ett topplag, men vi vill inte lägga pengar på det!" Vad är det för idioti? Fotboll bygger nu för tiden på pengar, stora pengar. Och att skaffa sig en stor arena som kan användas både som fotbollsplan och till andra evenemang kommer att dra in pengar till klubbens kassa och hjälpa dem att fortsätta sin klättring uppåt och ut i Europa. Men tyvärr gnäller folket om att kommunen favoriserar FF och bara hjälper en förening. Men en arena och en utveckling av KFF kommer hjälpa många föreningar i regionen, både inom fotbollen och andra sporter. Det kommer att göra Kalmar än mer attraktiv som stad och genom alla satsningar av nya butiker som öppnar och att högskolan växer sig större kommer fler och fler folk att flytta in och även de klubbarna under KFF kommer att växa sig större. Se på basketlaget i Kalmar, i princip alla spelare är inflyttade studenter. Att skolan nu startar samarbete med Växjö och Karlskrona kommer att göra hela sydöstra regionen mycket gott.

Självklart behövs även en riktigt bra ungomdsverksamhet, likt den Emmaboda IS har lyckats bygga upp under de senaste åren. Mycket tack vare konstgräsplanen som gör att man kan spela fotboll året runt. Och där är det ju så att det är kommunen som har gjort det möjligt. En konstgräsplan i Emmaboda hjälper inte bara EIS utan även klubbarna runt omkring. Ytterliggare ett bevis på väl spenderade pengar från en kommun. Kalmar kommun gör rätt i att lägga ut pengar på arenan.

...Ifall det nu går bra för KFF i UEFA-cupen och laget lyckas vinna SM-guldet till hösten, tror ni inte Rydström funderar på att dra ner på tempot lite? Han har ju lovat att trappa ner i VGIF och att fira ett SM-guld med lite hårdsparkande div.6 fotboll är ju perfekt!

1 kommentar:

Anonym sa...

Åfan, jag trodde nog Rydström hade lite mer i skallen än så..