tisdag, oktober 28, 2008

När jag kom hem från jobbet för en halvtimme sen, 05:15, luktade det öl i hela trappuppgången. Märkligt tänkte jag och började traska de tre trapporna upp till vår lägenhet. Näst sista avsatsen var helt nerdränkt med öl och där låg en tom ölflaska, och när jag vänder mig om och ska gå sista trappan upp så ser jag att det ligger någon utanför min dörr. Dyngsur, av vad jag tror är öl och luktar som ett knippe soptippsblommor, det var en kille i typ 20-årsåldern som tydligen inte har mycket annat att göra en måndagkväll än att supa till det ordentligt. Skrämmande.

Efter ett par försök att väcka honom lyckas jag få killen på benen och övertalar honom att gå hem och sova i sin egen säng istället för att ligga på min "Välkommen"-matta. -Mummel, mummel. hörs det bara och jag går in och ska börja med morgonrutinerna. Märkligt tänker jag, det hörs inga steg i trappen.. Så jag går och kikar genom pensionärshålet och där ute står han, framåtböjd som en gorilla, med händerna i backen och rör sig inte ur fläcken. Suck. Men efter ett par minuter verkar världen lite ljusare för stackaren och han tar sin ryggsäck som klingar gott av mer än en glasflaska och traskar ner för trappen för att bege sig hemåt.

Massvis med nya tränare har blivit klara för de närliggande klubbarna de senaste dagarna, nu kommer jag inte ihåg namnet på varken E/L/L's nya, som kör en Lars-Roland med denna säsongens assisterande tränare Kummel, eller E/L/L's helt nya från Tingsryd. Men i Gullabo/Gullaboås tar en nygammal bekanting över, Tomas Jonsson.

Hos oss är det väl klart till 99% att Jonas fortsätter med Jocke "Tuppen" Andersson som assisterande. "Nä,nä.. Jag har inte skrivit på några papper" sa Jonas idag när jag frågade honom. Märkligt att styrelsen skickar honom på tränarutbildning om han inte ska vara kvar till nästa säsong. I vilket fall som helst så tycker jag det är ett bra val. Om det nu blir Jonas.. Vilket det lär bli.

Blir kul att se vart alla spelare från L/L som tröttnar på att inte få spela ens i B-laget tar vägen nästa säsong. E/L/L ska tydligen utökas nästa år och L/L's B-lag ska användas som EIS's C-lag. Grattis, säger jag bara, till att ni har börjat gräva er egen grav.

Inga kommentarer: